Можете ли да повярвате, че титлата принца на Уелс съществува от

...
Можете ли да повярвате, че титлата принца на Уелс съществува от
Коментари Харесай

Крехки, но силни лидери: Кои са принцесите на Уелс

Можете ли да повярвате, че титлата принца на Уелс съществува от цели 700 години и за това време е имало единствено 10 от тях? Е, историческите обстоятелства приказват тъкмо за това.

Вече ви запознахме с първата част от тях тук:. Стана ясно, че н якои са били обречени на ориста си още като деца и доста малко са се оженили по обич. 
 Момичетата без знатно родословие, които станаха принцеси  Момичетата без знатно родословие, които станаха принцеси  Момичетата без знатно родословие, които станаха принцеси  Момичетата без знатно родословие, които станаха принцеси
Въпреки, че принцесите на Уелс от много време са изпълнявали ролята на " декорации " на монархията, те постоянно са били задоволително значими фигури сами по себе си. Особено в наши дни. 

Днес продължаваме с останалите пет дами, оставили името си в историята като принцеси на Уелс. Убедени сме, че за някои от тях сте чели много и към този момент са ви добре познати.

Каролайн от Брунсуик – принцеса на Уелс 1795-1820 година

Известно запомнена като дамата, която разтърсва гневно вратите на Уестминстърското абатство, до момента в който брачният партньор ѝ е коронясван вътре, Каролайн от Брунсуик е най-дълго служилата от всички принцеси на Уелс – макар че бракът ѝ приключва почти преди да стартира.



Принц Джордж – Прини – се съгласил на съюза, без въобще да е срещал Каролайн, а когато го направил, я намразил от пръв взор. Незаконно женен за Мария Фицхърбърт, от него се очаквало да подреди фамилните си каузи, преди да наследи трона като Джордж IV. Джордж поискал бракът му да бъде анулиран, само че Каролайн била упорита до неговата коронация. Тя умира като де факто е кралица Каролайн от Англия единствено за 18 месеца.

Александра Данска – принцеса на Уелс 1863-1901 година

Бъдещият ѝ съпруг, по-късно Едуард VII, е определен за нея, когато е на 16 години. „ Тум-Тум “, както бил известен, постоянно влизал в спорове с девойки и майка му кралица Виктория желала той да се ожени бързо. Това не трансформирало нищо – съгласно една оценка броят на любовниците, на които Едуард се е радвал, е 70, до момента в който Алекс не е имала нито един.


 image2_16x9.png Седмичен хороскоп за 11 - 17 март: избягвайте да вършиме прибързани избори На фокус
Привързана и радостна, тя продължава живота си, наслаждавайки се на децата си и спортувайки навън, в това число пързаляне с кънки и лов. Едуард бил мил брачен партньор, само че нехаен – той не направил доста, с цел да я поддържа, когато тя получила животозастрашаващ припадък на ревматична тресчица.

Александра била изключително известна измежду обществеността, откакто пробила нов път в поддръжката на благотворителните организации – нещо, което през днешния ден одобряваме за даденост по повод на кралските особи.

Мери от Тек („ Мей “) – принцеса на Уелс 1901-1910 година

Скучна и „ не в действителност кралска като останалите от нас “, както принцеса Маргарет един път споделя, Мей била изтръгната от относителна неизвестност, с цел да бъде брачна половинка на принц Албърт Виктор - проблематичният наследник и правоприемник на крал Едуард VII.
 Правилата, които би трябвало да съблюдават дребните принцове и принцеси  Правилата, които би трябвало да съблюдават дребните принцове и принцеси  Правилата, които би трябвало да съблюдават дребните принцове и принцеси  Правилата, които би трябвало да съблюдават дребните принцове и принцеси
Когато Албърт Виктор умира само на 28 години, по-малкият брат на принца, Джордж, се намесва и предлага на Май да се ожени за него. Колкото и невероятна да наподобява тази двойка (той се интересувал само от събиране на марки и пукотевица по фазани, а тя от пазаруване) те създали солидна база за актуалното кралско семейство.

Мей родила шест деца, макар че целият развой - от началото до края - бил отвратителен за нея. Тя била подложена на критика, че е студена майка.

Даяна - принцеса на Уелс от 1981-1996-7 година

До последно време най-известната от всички принцеси на Уелс. Нейното идване в кралското семейство трагично трансформира метода, по който монархията и страната възприемат себе си.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Даяна стартира да господства в заглавията и първите страници, извеждайки нейната грижовност и финес на напред във времето и карайки другите членове на Уиндзор да схванат, че има нов метод да се доближи до хората, както вкъщи, по този начин и в чужбина. Несъмнено Даяна усъвършенства връзката на монархията с обществеността.

Емоционална, капризна, взискателна и отмъстителна, тя не беше единствено блага и нежна – само че беше същинско знамение.

Катрин - принцеса на Уелс септември 2022 г.- до през днешния ден

Тя взе най-хубавото от Даяна и остави останалото. Без контузии, без драми и огромна доза от общото чувство, достигнало надълбоко до публичните благосклонности.

Притежава безпроблемен усет за мода без някои от ранните опити на Даяна и баланс сред работа и персонален живот, което значи, че щастието на децата е по-важно от това по какъв начин наподобява тя с тиара. Изцяло в поддръжка на брачна половинка си, до момента в който той се бори да придаде ново значение на монархията в ерата на обществените медии.

Нейното образование в междинната класа в сигурна фамилна среда значи, че тя е крепко стъпила на земята, опора е за брачна половинка си и нужна успокояваща фигура на обществената сцена.
 Кралското семейство се събра на балкона на Бъкингамския замък  Кралското семейство се събра на балкона на Бъкингамския замък  Кралското семейство се събра на балкона на Бъкингамския замък  Кралското семейство се събра на балкона на Бъкингамския замък
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР